Λόγος καρδίας

Είπαμε στον Γέροντα για όσους μας παίρνουν τηλέφωνο και με αγωνία μας ρωτούν αν τελειώσαμε με όλα όσα συνέβησαν.
Μας απάντησε πως στην πραγματικότητα δεν τελειώσαμε γιατί αυτό, που έλειπε όλον αυτόν τον καιρό της δοκιμασίας ήταν η πίστη σε μεγάλο βαθμό και τα αδύνατα παρά ανθρώπων δυνατά παρά τω Θεώ.
Χωρίς απόλυτη πίστη στον Τριαδικό μας Θεό τίποτα δεν γίνεται, γιατί ο καλός Θεός σέβεται το αυτεξούσιο, που έδωσε στον άνθρωπο και μακροθυμεί.
Η πίστη βέβαια, χωρίς έργα είναι νεκρά. Όλοι λένε εμείς πιστεύουμε, αλλά τα έργα μας ακολουθούν την υλιστική εποχή, που ζούμε.
Την Πατρίδα μας αιώνες τώρα την σκεπάζει η Παναγία μας και έχουμε δει άπειρα θαύματα της σωτηρίας της Πατρίδας μας.
Ο Θεός βέβαια, μας ανέχεται ελπίζοντας στη μετάνοιά μας και την υπακοή στο θέλημά Του.
Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που βιώσαμε και βιώνουμε, ακούστηκαν πάρα πολλά πράγματα μέχρι και συντελείας του κόσμου. Με άπειρες προφητείες, που πιστεύω, ότι αποπροσανατολίζουν τους πιστούς.
Οι προφητείες, που λέγουν οι Πατέρες κατόπιν επιφοιτήσεως του Παναγίου Πνεύματος, με προσευχή μπορούν να ανατραπούν από τον Τριαδικό Θεό, προς ωφέλεια των ανθρώπων.
Πολλοί πατέρες όταν τους ρωτούν οι λαϊκοί μας είπατε κάτι και δεν βγήκε λέγουν, ότι αυτό γίνεται για να προσεύχεστε στον Θεό να αποτραπεί προς ωφέλειά μας.
Πιστεύω, με σωστή πνευματική καθοδήγηση, ο περιούσιος λαός του Κυρίου να κάνει την ανατροπή με πίστη στο Θεό, ότι αυτό, που θα ζητήσουν για ωφέλεια όλων, θα γίνει.
Χωρίς Εκκλησία και Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων με μετάνοια, συντριβή και ευλογία του Πνευματικού, δεν γίνεται τίποτα.
Εύχομαι όλοι οι Ορθόδοξοι με πίστη να στηρίξουν την Εκκλησία, που χάριτι Θεού θα μας απαλλάξει από όλα τα δεινά, όπως πάντα.
Και θα πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπος, ότι κάθε δώρο τέλειο προέρχεται από τον αγαθό Θεό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων