Ρωτήσαμε για ακόμη μια φορά το Γέροντα, για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην Πατρίδα μας. Μας απάντησε τα εξής:

Αυτά που συμβαίνουν μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δυο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι η Θεομηνία, που πέρασε η περιοχή μας εδώ και το άλλο είναι η ομοφυλοφιλία.

Με τη Θεομηνία έγιναν μεγάλες καταστροφές. Άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, γιατί η λέξη περιουσία δεν μου αρέσει. Ο άνθρωπος ήρθε γυμνός σε αυτόν τον κόσμο και γυμνός φεύγει. Δεν παίρνει τίποτα μαζί του. Αλλά οι άνθρωποι έχασαν σπίτια, πλημμύρησαν δρόμοι, έπεσαν γέφυρες και οι περισσότεροι φοβήθηκαν.

Η Θεομηνία είναι ένα μήνυμα για να αλλάξει ο άνθρωπος και να καταλάβει ότι είναι ένα αδύναμο πλάσμα και χωρίς την άνωθεν βοήθεια δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και είναι σε δύσκολη θέση, ευχόμεθα στον Πανάγιο Θεό να στείλει την άνωθεν βοήθεια.

Και ενώ είχαμε αυτήν την δύσκολη κατάσταση, ο κόσμος ασχολείται με ένα μικρό κόμμα. Εάν ο Πρόεδρός του είναι ομοφυλόφιλος ή όχι. Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος ενεργεί με το αυτεξούσιό του και με τη λογική του και εάν η συνείδησή του δεν ενεργεί, αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Άρα δεν πρέπει να ασχολούμεθα με αυτό το θέμα, το οποίο είναι προσωπικό του καθενός. Αλλά και γι’ αυτούς τους ανθρώπους εμείς ευχόμεθα να βρουν το δρόμο τους.

Άλλο πράγμα είναι ο Γάμος και άλλο η συμβίωση. Ο Γάμος είναι ένωση δυο ανθρώπων, ανδρός και γυναικός με σκοπό την τεκνοποιία και δυστυχώς, η Πατρίδα μας σε αυτό το σημείο έχει μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Σε λίγα χρόνια δυστυχώς, οι μετανάστες και οι λοιποί, θα γίνουν περισσότεροι από τους Έλληνες. Δεν ασχολούμεθα με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, ούτε προσεγγίζουμε με αγάπη την Εκκλησία, δεν μετέχουμε στα Μυστήριά της και δεν ετοιμαζόμαστε για την μέλλουσα ζωή. Που αυτό πιστεύω είναι το ποθούμενο του κάθε χριστιανού . Καλή συνέχεια.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων