Ρωτήσαμε τον Γέροντα να πας πει τι είναι το Μοναστήρι;
Το Μοναστήρι είναι προθάλαμος του Παραδείσου.
Σε αυτό εγκαταβιώνουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν θείο έρωτα για τον Χριστό μας και σκοπό έχουν να σώσουν την ψυχή τους.
Στο Μοναστήρι έρχονται διάφοροι άνθρωποι είτε είναι ανδρικό είτε είναι γυναικείο, που προσπαθούν κάτω από την καθοδήγηση του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης και βέβαια στα γυναικεία, του Πνευματικού, να μπορέσουν να αποβάλλουν το λαϊκό πνεύμα που έχουν. Θα πρέπει όμως να υπάρχει πολλή προσοχή στην επιλογή όσων έρχονται εάν έχουν τον πόθο για να μονάσουν.
Χρειάζεται πολλή προσοχή και προσευχή.
Στους δύσκολους καιρούς μας που έχει πλεονάσει η αμαρτία και ολιγοπιστία χρειάζεται μεγάλο αγώνα σε αυτό το ιατρείο των ψυχών να μπορέσει να αναπαύσει και ανθρώπους που έρχονται να ωφεληθούν.
Το Μοναστήρι είναι η πνευματική οικοδομή των Χριστιανών.
Αυτοί που έρχονται στα Μοναστήρια πρέπει να φεύγουν ωφελημένοι.
Το Μοναστήρι είναι ένας χώρος αδιάλειπτης προσευχής.
Οι προσευχές αυτές ανοίγουν τον Ουρανό και βοηθούνται αυτοί που έρχονται στο Μοναστήρι.
Πιστεύω, μόνο δεν μιλάμε στους ανθρώπους για τον Θεό όταν αυτοί δεν θέλουν να ακούσουν τον λόγο του Θεού. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να οδηγηθεί ο άνθρωπος αυτός στην πίστη και στον Θεό είναι να προσευχόμεθα για αυτούς. Και μόνο ο Θεός μπορεί να τους αποκαλύψει την αλήθεια για τη σωτηρία τους.
Κατά παράδοξο τρόπο όταν κάποιος μπει στο Μοναστήρι χωρίς τον οικείο έρωτα είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να μείνει στο Μοναστήρι και θα φύγει είτε οικιοθελώς ή θα εκδιωχθεί εάν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Πιστεύω, στα δύσκολα που έρχονται το Μοναστήρι θα είναι ο Φάρος και θα μπορέσει να καθοδηγήσει ανθρώπους που επιζητούν τη σωτηρία τους. Αμήν.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων