Τι είναι η ουνία


Γνωρίζετε τι είναι η Ουνία;
Η ουνία είναι ένα πανούργο θρησκευτικο-πολιτικό σχήμα, που επινοήθηκε από τον παπισμό για την υποταγή των χριστιανών της Ανατολικής στην παπική κυριαρχία.
Διατηρούν μεν εξωτερικά τον Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό τους ρυθμό (άμφια κληρικών, λειτουργικό τυπικό, αρχιτεκτονική ναών, αγιογραφίες και άλλα), αναγνωρίζουν όμως, τον πάπα και μνημονεύουν το όνομά του στις εκκλησιαστικές ακολουθίες.
Έτσι προκύπτουν οι ουνίτες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι παπικοί, αφού εμμέσως αποδέχονται όλα τα παπικά δόγματα, φορούν όμως προσωπείο Ορθοδόξου για να εξαπατούν τους απλοϊκούς πιστούς και να τους πείθουν ότι είναι δυνατή η ένωσις δίχως εγκατάλειψη της Ορθοδοξίας.
Η ουνία αποτελεί ένα δούρειο ίππο στα σπλάχνα της Ορθοδοξίας με σκοπό την άλωσή της.
Στον 20ο αιώνα υπήρξε ο αιώνας της οικουμενικής κινήσεως, δηλαδή προσπάθεια για την ένωση όλων των χριστιανών της οικουμένης με πρώτη φάση, το 1965 το διάλογο αγάπης και το 1980 το διάλογο αληθείας.
Η σύγχρονη αυτή ενωτική προσπάθεια δεν έλυσε καμία απολύτως διαφορά δογματική. Το παπικό πρωτείο και το πρωτείο του αλαθήτου θεωρούνται ως αναγκαίο όλων για τη χριστιανική ενότητα. Και κατά την πεποίθηση των παπικών η εγκατάλειψη του παπικού πρωτείου ισοδυναμεί με άρνηση του ευαγγελίου.
Το βατικανό παράλληλα για να διαθέσει ευμενώς τους Ορθοδόξους εγκαταλείπει τη σκληρή στάση του παρελθόντος σε μια επίθεση αγάπης και φιλίας,
καλλιεργεί συστηματικά τις καλές σχέσεις με ανταλλαγές επισήμων επισκέψεων, διοργανώσεις, συνεδρίων, χορηγήσεις υποτροφιών, αποδόσεις ιερών λειψάνων κλπ.
Ωστόσο το βατικανό σε επίσημα κείμενα που απευθύνει κατά καιρούς στους δικούς του πιστούς χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα και διακηρύσσει, ότι "η καθολική εκκλησία είναι η μόνη εκκλησία του Χριστού, που ιδρύθηκε στον κόσμο, δεν είναι αδελφή, αλλά μητέρα όλων των εκκλησιών. Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι πραγματικές εκκλησίες, αλλά πάσχουν από ένα έλλειμμα, γιατί δεν αναγνωρίζουν ως ορατή κεφαλή εκκλησίας τον επίσκοπο τη Ρώμης".
Σύμφωνα όμως, με την Ορθόδοξη εκκλησιολογία όσοι δεν αναγεννήθηκαν από την Θεία Χάρη που ενεργεί μόνο στη Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία δεν συγκροτούν καμία εκκλησία.
Ούτε ορατή ούτε αόρατη (Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως).
Οι παπικοί και οι Ορθόδοξοι εξακολουθούν ασφαλώς να είναι αδελφοί ως έμψυχα δημιουργήματα του ίδιου Θεού όχι όμως και αδελφοί εν πίστει.
Ο παπισμός ως φορέας σωρείας αιρετικών δοξασιών βρίσκεται έξω από το όριο της Εκκλησίας. Παρόλο βέβαια την εξωτερική λάμψη και δύναμη, κρύβει μέσα μια τραγική αδυναμία γιατί απλούστατα στηρίζεται στην πλάνη.
Ο δρόμος της επιστροφής στην χαμένη του Ορθοδοξία περνάει από τη μετάνοια. Την οποίαν όμως, σήμερα μόνο ως θαύμα μπορεί κανείς να περιμένει από τη σκληρυμμένη ολιγαρχία του βατικανού.
Θα θυμίσω δε αυτό, που είπε για τον παπισμό ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, καταρράσθε τον πάπα και δεν είπε, που τότε οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την Τουρκοκρατία, καταρράσθε τους Τούρκους.
Επίσης βλέπουμε, τους παπικούς, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους εκκλησία να είναι νεκροί από Αγίους, αφού έχουν στερηθεί την χάρη του Παναγίου Πνεύματος.
Και τέλος, εάν είχαν την χάρη του Παναγίου Πνεύματος να είσαστε σίγουροι, ότι θα ζητούσαν να βγάλουν αυτοί το Άγιο Φως, που βγαίνει μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη.
Το Άγιο Φως δεν βγαίνει ούτε με παλαιό ούτε με το νέο, αλλά το Μέγα Σάββατο, το οποίο είναι κοινό και γιορτάζουν όλοι οι Ορθόδοξοι.
Είναι γνωστό από την Αποκάλυψη του Αποστόλου Ιωάννου, ότι κάποια μέρα θα εμφανιστεί ο αντίχριστος (πρόσωπο συγκεκριμένο), ο οποίος με τη βοήθεια του διαβόλου θα επιχειρήσει να επιβληθεί ως νέος Χριστός, νέα θρησκεία σε όλη τη γη.
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει μια παγκόσμια πολιτική υπερδύναμη, με τη βοήθεια της οποίας θα είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί το νέο σατανικό σχέδιο. Εκφράσεις αυτού του σχεδίου είναι η Παγκοσμιοποίηση (νέα εποχή, νέα τάξη πραγμάτων) και ο Οικουμενισμός.
(Από το βιβλίο του Γέροντός μας Λόγια Καρδιάς Β')

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων