Ρωτήσαμε τον Γέροντα να μας πει για όσα ζούμε σήμερα και μας είπε τα εξής.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι το ίσιο ανάποδο και το ανάποδο ίσιο.
Έχοντας μπροστά μας μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση από αυτήν την μεταδοτική νόσο, να συνδράμουμε όλοι τηρώντας τους κανόνες. Με πρωτεύοντα λόγο στην προσευχή παρακαλώντας το Θεό να κάνει έλεος, να μακροθυμήσει. Από την εμπειρία πνευματικών μου παιδιών μιλάω, που δυστυχώς τους χτύπησε η ασθένεια όπως ξέρετε όλοι, η αδελφότητα προσεύχεται στις καθημερινές Θείες Λειτουργίες και στην μεσημεριανή Παράκληση να μην χάσουν αυτοί οι άνθρωποι την πίστη τους.
Το ανάποδο που συμβαίνει είναι οι πορείες, οι οποίες γίνονται από άτομα που δημιούργησαν πρόβλημα στην Πατρίδα μας να βγαίνουν χωρίς να έχουν συναίσθηση στην δύσκολη κατάσταση που περνάμε όλοι μας.
Επειδή πολλοί με ρωτούν για το θέμα του εμβολίου εάν πρέπει να γίνει ή όχι διότι δυστυχώς ακούγονται απίθανα πράγματα, πιστεύω ότι ο σώφρων άνθρωπος όπως επικοινωνεί με τον πνευματικό για την σωτηρία της ψυχής του έτσι πρέπει να επικοινωνεί και με τον θεράποντα ιατρό του και μαζί να αποφασίζουν για το θέμα του εμβολίου.
Πιστεύω από συνομιλίες με δικά μου πνευματικά παιδιά που είναι γιατροί αναγνωρισμένοι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά εμείς σεβόμεθα την ελευθερία που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο και δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε και τον αδελφό μας.
Εύχομαι σε αυτές τις άγιες μέρες που σιγά σιγά μπαίνουμε προετοιμαζόμενοι να μας αξιώσει ο Τριαδικός Θεός να χαρούμε φέτος την Ανάσταση του Κυρίου μας. Πιστεύω ότι είναι καιρός να υπάρξει μια γενική σοβαρότητα να σταματήσουν αυτές οι καθημερινές προφητείες που ακούγονται και να ασχοληθούμε με την προσευχή που είναι το δώρο του Θεού να μπορεί να επικοινωνεί ο άνθρωπος με τον Πλάστη του. Άλλος τρόπος από την προσοχή, την προσευχή και το δάκρυ που είναι αρχή της μετάνοιας δεν υπάρχει. Και στην προσευχή πρέπει να εστιάσουμε στο αίτημα να ανοίξουν οι Εκκλησίες με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Έτσι να γίνεται πιο σωστή η προσευχή μας μέσα στην Εκκλησία.
Εύχομαι ο Καλός Θεός να δώσει σωφροσύνη, υπομονή και αγάπη. Αμήν.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων