Νιώσαμε άραγε τίποτε σε αυτήν την Σαρακοστή με όλα όσα συμβαίνουν και ελπίζουμε ότι θα ζήσουμε τα Πάθη του Χριστού; Ο Γέροντάς μας μας απάντησε τα εξής;

Αυτή η Σαρακοστή πράγματι πότε ξεκίνησε και πως φθάνουμε στο Σάββατο του Λαζάρου είναι κάτι ασύλληπτο.
Ο κόσμος που ήρθε για εξομολόγηση ή με επικοινωνία δείχνει ότι ο άνθρωπος δυστυχώς, έχει ξεφύγει από τον πραγματικό σκοπό της Μεγάλης Αγίας Σαρακοστής, με μοναδικό ενδιαφέρον την ύλη και τα δήθεν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει γεμίσει από εικόνες πολέμου, εγκλημάτων, καταστροφών λες και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο που να του κινήσει το ενδιαφέρον. Με τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας, δυο Ορθόδοξα Κράτη να ζουν σε εμπόλεμη κατάσταση που δυστυχώς όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Εβδομάδα. Με μια άλλη περίπτωση μιας γυναίκας που αναφέρουν ότι σκότωσε τα τρία της παιδιά, που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την καταδίκασαν πριν από την δικαιοσύνη. Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μπορεί να σκοτώνει τα παιδιά του, αλλά δυστυχώς για τις 300.000 εκτρώσεις που γίνονται στην Πατρίδα μας δεν έχω ακούσει τίποτα. Διότι όπως καταλαβαίνετε μια έκτρωση, δηλαδή ένα έγκλημα θεωρείται ότι δεν είναι άξιο λόγου, ενώ όταν σκοτώσεις το παιδί σου είναι άξιο λόγου. Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο είναι εγκλήματα απέναντι στην Δικαιοσύνη του Θεού. Πιστεύω και εύχομαι από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Ανάσταση να κάνουμε κάτι πολύ απλό να κλείσουμε τις τηλεοράσεις και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να θυμηθούμε ότι είμαστε πρόσκαιροι σε αυτή τη ζωή και θα απολογηθούμε για όλες μας τις πράξεις την Δευτέρα Παρουσία.
Έχοντας αυτό στο μυαλό μας να προσεγγίσουμε την Μια Αγία Καθολική και Αποστολική μας Εκκλησία, να βιώσουμε τα πάθη του Κυρίου, να κλάψουμε για την σκληροκαρδία μας, να προετοιμαστούμε με νηστεία και εξομολόγηση για να μπορέσουμε να ζήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και έτσι να είμαστε έτοιμοι ότι όταν μας καλέσει ο Κύριος θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την θέα του Προσώπου Του. Αμήν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων