Μας είπε ο Γέροντάς μας, ότι πριν να αναλάβουν τη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, ζούσαν στο Κελί του Ευαγγελισμού, στην Καψάλα και ζούσαν κάτω από τη σκέπη της Παναγίας, δεχόμενοι τις πολλές ευεργεσίες Της.
Χαίρομαι, που ο πυλώνας της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος, λειτουργεί καθημερινά, τηρώντας το τυπικό του Αγίου Όρους, με Ακολουθίες, Αγρυπνίες, Λιτανείες, δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό.
Θα ήταν μεγάλη ευλογία εάν και τα Μοναστήρια, που βρίσκονται εκτός Αγίου Όρους έκαναν το ίδιο πράγμα.
Τότε πράγματι, θα υπήρχε μια ομπρέλα, που θα σκέπαζε την Πατρίδα μας, δείχνοντας σε όλη την Ανθρωπότητα, που ζει μακράν του Θεού, ότι υπάρχει η Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, που εύχεται για αυτούς να δουν την αλήθεια και να δοξάσουν τον Τριαδικό Θεό.
Πιστεύω, ότι ο Πανάγαθος Θεός θα δεχόταν τις προσευχές αυτών των ανθρώπων, που εγκατέλειψαν τον κόσμο για τα υπερκόσμια. Και έτσι τα αδύνατα παρά ανθρώπων, θα ήταν δυνατά παρά τω Θεώ και θα σταματούσε αυτός ο μεγάλος πειρασμός.
Εύχομαι και προσεύχομαι, όπως επιτραπούν οι Λειτουργίες στα Μοναστήρια μας. Έστω και αν παραμένουν κλειστά.
Με λύπη πληροφορούμαι για αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στις ελληνικές οικογένειες. Θλίψη, διχασμός, ταραχή, φόβος με ελάχιστες περιπτώσεις προσευχών. Με τα μέσα ενημέρωσης να αυξάνουν το πρόβλημα και οι κλειστές οικογένειες να βρίσκουν τρόπους μακράν της προσευχής να επιβιώσουν. Αυτό, που με λυπεί είναι η Παναγία μας, η μεσίτρια, όπου δεν προσευχόμεθα σε Εκείνη, να παρακαλέσει τον Υιό Της και Θεό μας να δοθεί τέλος σε αυτόν τον πειρασμό, ακολουθώντας τον δρόμο, που ακολουθούν οι πατέρες του Αγίου Όρους.
Η σωτηρία και η απομάκρυνση της ασθένειας χωρίς την χάρη του Παναγίου Πνεύματος, δεν μπορεί να έρθει από ανθρώπους και ειδικά, μη προσευχόμενους. Χρειάζεται οι επιστήμονες να προσεύχονται και να έχουν ελπίδα και πίστη στον Τριαδικό Θεό, ότι θα τους φωτίσει να βρεθεί ο τρόπος ιάσεως των ασθενών.
Αύριο μεγάλη μέρα του Ευαγγελισμού, με πόνο και δάκρυα παρακαλώ να κάνει έλεος η Παναγία, που έχει βοηθήσει το Κράτος μας, πάρα πολλές φορές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων