Μας είπε ο Γέροντας, εκεί που σταματάει η λογική του ανθρώπου αρχίζει η σοφία του Θεού και πρέπει να παρακαλάμε το Θεό να φωτίζει τα σκοτάδια μας, όπως έλεγε ο μεγάλος στύλος της Εκκλησίας ο Γρηγόριος ο Παλαμάς.
Η δοκιμασία που περνάμε είναι αναστρέψιμη; Πιστεύω ναι, με την άνωθεν βοήθεια του Τριαδικού μας Θεού ακολουθώντας του παράδειγμα του Αγίου Όρους με Παρακλήσεις, Λειτουργίες, λιτανείες. Αυτό είναι το φάρμακο για να προσπεράσουμε αυτήν την δοκιμασία.
Χωρίς να ταπεινώσουμε τον εαυτό μας με πολύ δάκρυ και προσευχή δεν νομίζω, ότι μπορεί να γίνει τίποτα.
Τα μηνύματα που έρχονται από τους αδερφούς μας στον κόσμο είναι λυπηρά. Όπως λυπηρό είναι να υπάρχουν πολλές γνώμες μέσα στην Εκκλησία, που αποπροσανατολίζουν τον χριστιανό. Βλέπουμε Ιερείς να υποβιβάζουν τη Σύνοδο και τους Αρχιερείς με επιστολές σε αξιωματούχους. Μου θυμίζει τον ζηλωτισμό, που ζούμε στο Άγιο Όρος από μερίδα μοναχών.
Εύχομαι και προσεύχομαι να βρεθεί λύση να ανοίξουν οι Εκκλησίες και να γίνουμε όλοι σαν τα μικρά παιδιά, που παρακαλούν τους γονείς τους με κλάμα να τους δώσουν αυτό, που ζητούν.
Έτσι και εμείς με Λειτουργίες, λιτανείες, Παρακλήσεις και δάκρυ να ζητήσουμε το έλεος του Θεού. Περιμένοντας να φωτιστούν αυτοί, που ερευνούν αυτόν τον πειρασμό.
Εύχομαι να δοθεί και περιορισμός στα μέσα επικοινωνίας, που αντί να βοηθούν, οδηγούν τον άνθρωπο στην απελπισία, περιμένοντας να ακούσουν πόσοι πέθαναν, δηλαδή πεθαίνουν πριν να πεθάνουν για να πεθάνουν. Πιστεύω οι προσευχές κατ’ οίκον είναι ελάχιστες.
Χωρίς τη μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Χριστού, δεν υπάρχει Βασιλεία Ουρανών.
Καλές υπομονές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων