Ισχύει ότι το σάλιο, αυτό που είπε κάποιο πρόσωπο της κυβέρνησης σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να μεταφέρει ασθένεια με τη μετάληψη της Θείας Κοινωνίας;;
Η απάντηση στην ερώτηση αυτή από τον Γέροντά μας είναι η εξής.
Ζούμε την εποχή του Παναγίου Πνεύματος. Από την πτώση του Αδάμ μέχρι και την γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ήταν παρόν ο Πανάγαθος Θεός όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.
Με τη γέννηση του Χριστού εμφανίζεται το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Χριστός μας, που ήρθε για να σώσει τον άνθρωπο και όχι να τον δικάσει.
Με την Ανάσταση του Χριστού και όπως είπε ο Ίδιος συμφέρει να φύγω εγώ και να έρθει ο Παράκλητος. Δηλαδή, σήμερα ζούμε το Πανάγιο Πνεύμα, που φωτίζει πάντα άνθρωπο ερχόμενο στον κόσμο. Και στην εποχή μας που έχει πλεονάσει η αμαρτία το Πανάγιο Πνεύμα έχει κατέβει χαμηλά.
Αυτό που με στενοχώρησε αφάνταστα σαν έναν Ιερέα του Υψίστου, που λειτουργεί και παρακαλεί το Πανάγιο Πνεύμα παρά αναξιότητά του, να μην κωλύσει την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, να μετατρέψει το Άγιο Πνεύμα, το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού, οπότε με την μετάληψη ο χριστιανός δεν παίρνει μόνο μέρος από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αλλά ολόκληρο τον Χριστό.
Πως μπορεί λοιπόν, ο Χριστός, που είναι μέσα μας να μεταδώσει με το σάλιο κάποια αρρώστια;
Αυτό πράγματι είναι απαράδεκτο.
Πράγματι, επειδή δεν έχουμε μνήμη σε αυτά που συμβαίνουν πολλές φορές και ξεχνάμε γρήγορα ευχόμεθα ο καλός Θεός να μην μας κρατήσει αυτήν την αμαρτία.
Χριστός Ανέστη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων