Μετά την επιστροφή του Γέροντά μας από την Αθήνα μας είπε τα εξής.
Περνώντας το δεύτερο στάδιο του πειρασμού, τα μέτρα της αποστάσεως στους Ναούς και γενικά με όλα τα επακόλουθα πιστεύω, ότι η κατάσταση αυτή, αντί να μας αποθαρρύνει πρέπει να μας δυναμώσει την πίστη, ότι επέτρεψε ο Καλός Θεός να γίνουν όλα αυτά για να μας επαναφέρει στην πραγματική πίστη της Μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Πρέπει να αυξήσομε τις προσευχές μας από οποιοδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε και να ανεβαίνουν οι αιτήσεις μας στον Θρόνο του Πανάγαθου Θεού.
Συνήθως, όταν έχουμε κάτι δεν το εκτιμάμε. Το επιζητούμε όταν το χάσουμε, γι’ αυτό είπα, ότι πρέπει να αυξήσουμε με πίστη τις προσευχές μας και ειδικά στο Πανάγιο Πνεύμα, που πνει όπου θέλει και φωτίζει τον άνθρωπο. Με αποκορύφωμα βέβαια την επίκληση του Ιερέως κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στη μετατροπή του ψωμιού και του κρασιού σε Σώμα και Αίμα του Χριστού μας, που είναι το μοναδικό φάρμακο προς ίαση ψυχής και σώματος.
Ούτως ώστε, όσο το στερούμεθα να το επιζητούμε με δάκρυα.
Και πρέπει η βιωτή μας να αλλάξει από αυτήν την κατάσταση, που είδα αυτές τις ημέρες, που πήγα στην Αθήνα για εργασίες της Μονής της μετανοίας μου. Αυτό, που έμεινε από αυτήν την επίσκεψη ήταν πράγματι αποκαρδιωτικό. Ένα απέραντο χάος. Μια μεγάλη αγέλη προβάτων χωρίς ποιμένες.
Πιστεύω, ότι ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αυξήσει την προσευχή του γι’ αυτό το ταλαίπωρο πλήθος των ανθρώπων, που ζουν πράγματι μακράν του Θεού, δοσμένοι πλήρως στην ύλη.
Άρα λοιπόν, οι προσευχές μας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα πρέπει να είναι πύρινες για να ανέβουν στο Θρόνο του Θεού και να κάνει έλεος ο Παντοδύναμος Θεός και να επανέλθει η άνωθεν ειρήνη στις ψυχές μας και στην Αγία μας Εκκλησία..
Εύχομαι να βγούμε ενωμένοι και δυνατοί όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Χριστός Ανέστη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων