Οταν αγαπάς τον Θεό, τότε αγαπάς και όλους τους συνανθρώπους σου.  Κι αν δεν μπορείς να βοηθήσεις με κάθε άλλον τρόπο,  βοηθάς όμως με την προσευχή. Εύχεσαι από την καρδιά σου και τότε η προσευχή και η ευχή αυτή,  φτάνει στον Θρόνο του Θεού και εισακούεται.

Όταν όμως, αγαπάς κάποιον πάνω από τον Θεό και στηρίζεσαι ολότελα σε αυτόν και λες είναι όλη μου η ζωή, τότε κινδυνεύεις από πολλά πάθη και παγίδες του πονηρού.  Η ζήλια, ο φθόνος σου κατατρώνε τα σωθικά.  Και να 'ταν μόνον αυτά.  

Ο Χριστός είναι ο μοναδικός που δεν πρόκειται ποτέ να μας προδώσει κι ας Τον σταυρώνουμε καθημερινά. 

Αν αγαπάμε Εκείνον πέρα και πάνω από κάθε τι, τότε τίποτα δεν δύναται να μας αγγίξει και όλη μας η ζωή θα είναι ευλογημένη. 

Κι εσείς οι γονείς να αγαπάτε τον Χριστό,  να αγαπάτε και τα παιδιά.  Να τα σταυρώνετε, να τα ευλογείτε δηλαδή από μακριά.  Να εύχεστε νυχθημερόν γι' αυτά.  Έλεγε ο Ιερός Αυγουστίνος, πως η ευχή της μητέρας δύναται να αλλαξει την τάξη των γεγονότων.  Τόση δύναμη έχει. 

Ακόμα και τα ζώα του Θεού πρέπει να τα αγαπάμε με μέτρο.  Μας τα έδωσε ο καλός Θεός να μας εξυπηρετούν,  πολλές φορές να παίρνουμε και παραδείγματα από αυτά.   Δεν τα βάζουμε όμως, ούτε πάνω από τον Θεό ούτε πάνω από τους συνανθρώπους μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων