Περί Παρηγορίας
Από το βιβλίο του Γέροντός μας Χρυσοστόμου Λόγια Καρδιάς
Η παρηγορία είναι μια πράξη αγάπης προς τον πάσχοντα αδελφό.
Υποχρεωμένος είναι ο χριστιανός να είναι δίπλα σε ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας και ένας λόγος αγάπης πόσο μπορεί να βοηθήσει τον αδελφό.
Αυτή η παρηγορία είναι ελεημοσύνη για τον αδελφό μας. Και αυτό είναι πολύ βασικό για τον χριστιανό να είναι ελεήμον.
Ελεήμον δεν είναι αυτός μόνο, που δίνει λεφτά ελεημοσύνη, αλλά αυτός που δίνει τον εαυτό του για να βοηθήσει τον αδελφό του.
Σήμερα και ανέκαθεν, υπήρχαν προβλήματα στους ανθρώπους, είτε οικονομικής ισχύς ή έρχεται ξαφνικά ο θάνατος σε ένα αγαπημένο πρόσωπο ή μια αρρώστια ή ο,τι κάνει τον αδελφό μας να μην έχει ελπίδα. Σε αυτό το σημείο, ενεργεί ο καλός χριστιανός και παρηγορεί με λόγους αγάπης τον αδελφό και αυτό θα τον βοηθήσει, διότι ξέρει, ότι υπάρχει ένας άνθρωπος να ενδιαφέρεται για αυτόν.
Είμαστε υποχρεωμένοι να παρηγορούμε τους αδελφούς μας και να τους τονώνομε το ηθικό και να τους αποτρέπομε να κάνουν διάλογο με το λογισμό, που σκοπό έχει ο λογισμός να φέρει τον άνθρωπο σε απελπισία.
Άρα εμείς πρέπει να είμαστε άνθρωποι αγάπης, να αγαπάμε την εικόνα του Θεού και αφού αγαπάμε την εικόνα του Θεού, θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και τον ίδιο το Χριστό μας.
Τα πάντα ξεκινούν από την προσευχή. Αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού στον άνθρωπο, να μπορεί να μιλάει με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Εύχομαι, αυτό το δώρο του Θεού να γίνει αυτός ο ελεήμον άνθρωπος να μας βοηθήσει και εμάς στα δύσκολα. Αμήν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων