Για ακόμη μια φορά ρωτήσαμε τον Γέροντα για τις τελευταίες εξελίξεις και μας απάντησε τα εξής..
Δυστυχώς, από αύριο μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Βέβαια, για εμάς τους μοναχούς, που εφαρμόζουμε το «φεύγου, σιώπα και ησύχαζε», δεν αλλάζει τίποτα από την καθημερινή μας ζωή. Αλλά ο κόσμος, που θα αναγκαστεί να ζει μέσα στα σπίτια του θα πρέπει να βρει τρόπους, για να μην έρθει με λογισμούς σε απελπισία.
Για εμάς τους χριστιανούς, η δύναμή μας είναι ο Χριστός. Πιστεύω, ότι πρέπει η οικογένεια να αφιερώνει χρόνο για πνευματικές συζητήσεις και να αυξήσουν την προσευχή, ζητώντας από τον Πανάγαθο Θεό να δοθεί ένα αίσιο τέλος σε αυτήν τη δοκιμασία.
Η δοκιμασία αυτή ευχόμεθα να έρθει γρήγορα στο τέλος και να μας αξιώσει ο Θεός να βγούμε πιο δυνατοί από όλον αυτόν τον πειρασμό.
Στις Εκκλησίες θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες διότι δυστυχώς, υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι είναι μακράν της Εκκλησίας και στοχοποιούν την Εκκλησία μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε υπακοή στις αποφάσεις, που παίρνει η ηγεσία της Εκκλησίας για το καλό όλων μας.
Καλόν είναι να αποφεύγονται οι προφητείες, που θα ακουστούν όπως και την άλλη φορά, από ορισμένους που προσπαθούν με τον τρόπο τους και τον ζηλωτισμό τους να διαιρέσουν την Εκκλησία.
Εύχομαι η χάρις του Παναγίου Πνεύματος να μας φωτίζει και να μας σκεπάζει όλους.

Όποιος θέλει μπορεί να μας στείλει μήνυμα για οποιαδήποτε απορία έχει, ώστε να ρωτήσουμε τον Γέροντα και εκείνος με τη σειρά του, να απαντήσει σε όποιο ερώτημα.
Η Παναγία μας να σας σκεπάζει και να σας ευλογεί όλους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων