Ολιγοπιστία..
Λόγια Καρδιάς από τον Γέροντά μας..

Ο μοναχός αδελφοί μου, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια για τα υπερκόσμια, έχει εγκαταλείψει μάνα, πατέρα, όλα, συνήθως, προσκολλάται σε έναν Γέροντα Πνευματικό, για να τον καθοδηγήσει στη Βασιλεία των Ουρανών.
Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος πια αρχίζει και προσεύχεται και ενώ έχει αυξηθεί ο χρόνος της προσευχής, τότε αρχίζει να νιώθει μέσα του, την αλλοίωση της δεξιάς του Κυρίου.
Και εάν του πεις να μαρτυρήσει, θα μαρτυρήσει για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, όπως μαρτύρησαν νέφη μαρτύρων, για την απόλυτη αγάπη του Χριστού.
Άρα λοιπόν, δεν νομίζω, ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος μοναχός ή μοναχή ολιγόπιστη.
Οι Πνευματικοί συνήθως είναι και λειτουργοί στα Μοναστήρια. Είναι αυτοί, που βιώνουν κάθε μέρα την δόξα του Θεού, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Είναι αυτοί, που μεταδίδουν τη χάρη, που οι ίδιοι προσλαμβάνουν, σε όλους τους αδελφούς.
Η ολιγοπιστία είναι μειονέκτημα των ανθρώπων, που ζουν στον κόσμο. Ενώ τους πάνε όλα καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θεωρητικά πιστεύουν, με την πρώτη θαλασσοταραχή είναι οι πρώτοι, που εγκαταλείπουν το πλοίο, διότι η πίστη τους δεν έχει ρίζες.
Αυτοί φοβούνται, λιγοψυχάνε. Δεν εμπιστεύονται κανέναν και επανέρχονται από εκεί, που ξεκίνησαν. Είναι αυτοί, που ζητάνε θαύματα για να πιστέψουν. Είναι αυτοί, που θέλουν όλα να τους πηγαίνουν καλά και με το παραμικρό διαμαρτύρονται στο Θεό.
Αδελφοί μου, πριν από κάθε μεγάλο θαύμα, που έκανε ο Χριστός μας, ρωτούσε πρώτα εάν πίστευαν και τους έλεγε αφού έκανε το θαύμα, η πίστη σου σε έσωσε.
Βλέπετε πόση δύναμη έχει η πίστις. Η αληθινή πίστη, όπου γίνονται τα θαύματα με έναν μόνο λόγο του Κυρίου..

Εύχομαι να μας δίνει ο Θεός περισσότερη πίστη, που ειδικά στις σημερινές ημέρες, που ζούμε αρχίζουμε να μην έχουν πίστη. Προσκολλούμεθα σε αυτά, που λέγουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου προσανατολίζουν τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χλυαρή πίστη. Ιδιαίτερα για τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα οποία έχουν στοχοποιηθεί σήμερα δήθεν για μετάδοση ασθενειών από ανθρωπάρια, που θεωρούνται επιστήμονες και αναφέρουν, ότι η μετατροπή του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας είναι μια αναπαράσταση.

Εύχομαι και προσεύχομαι ο Καλός Θεός να τους φέρει σε μετάνοια για να έχουν καλή απολογία στο φοβερό βήμα του Χριστού. Αμήν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων