Περί Αγνοίας
Από το βιβλίο του Γέροντα Λόγια Καρδιάς
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η άγνοια, που υπάρχει σήμερα στον κόσμο και δυστυχώς, ο σύγχρονος άνθρωπος κρατείτε μακράν της Εκκλησιάς.
Στη σημερινή εποχή, που υπάρχουν άπειροι τρόποι μέσω Εκκλησίας, μέσω Ιεροκηρύκων, μέσω διαδικτύου, μπορεί να αρχίσει να μαθαίνει βασικά πράγματα της υπάρξεώς του και γιατί ήρθε στον κόσμο και γιατί πεθαίνει.
Με αυτή τη μεγάλη άγνοια, ακούμε τα πιο παράδοξα πράγματα. Ότι ήρθε τυχαίως στον κόσμο αυτό και ότι οτιδήποτε φάμε και οτιδήποτε πιούμε. Αυτό εδώ, γίνεται μια πώρωση στον άνθρωπο που δυστυχώς, πρέπει να του συμβεί κάτι ισχυρό για να αρχίσει να ψάχνεται. Και βλέπομε ανθρώπους, οι οποίοι είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων, έχουν φτάσει στα όρια τους. Τότε, είτε επειδή άκουσαν κάποιον να τους μιλάει για την Εκκλησία, είτε επειδή έχουν φτάσει σε απόγνωση, θα έρθουν στην Εκκλησία μια, που από τους ανθρώπους δεν περιμένουν πια τίποτα.
Από αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένοι άκουσαν τον χτύπο του Χριστού και άνοιξαν την πόρτα και μπήκε μέσα ο Χριστός. Και άλλοι, ζώντας στην αμφιβολία, στην απιστία και στους λογισμούς δεν ωφελούνται από την Εκκλησία.
Από αυτόν τον αδελφό, ο οποίος ζούσε όλα αυτά τα χρόνια σε άγνοια, εάν βρει και έναν καλό Πνευματικό να τον αναπαύσει και να τον κατευθύνει, τότε πράγματι, η ψυχή αυτή θα βρει το δρόμο της, το δρόμο της σωτηρίας της. Τους άλλους τους ολιγόπιστους, θα πρέπει η Εκκλησία, από τη στιγμή, που την πλησίασαν και άνοιξαν την πόρτα της, να τους αγκαλιάσει, να τους δώσει αρκετό χρόνο, να τους ακούσει, να καθαρίσουν τα εσώψυχα τους και να δουν αυτά, που δεν είχαν καταλάβει ζώντας στην άγνοια.
Ο καλός χριστιανός αυτή τη δύσκολη εποχή, πρέπει να γίνει ομολογητής. Τότε πράγματι, όλος αυτός ο αγώνας ευλογείται από το Θεό. Πράγματι, βλέπομε το χέρι του Θεού να βοηθάει αυτούς, που είχαν καλή προαίρεση.
Πιστεύω, ότι η Εκκλησία και ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να μεταδίδει το λόγο του Θεού για τη σωτηρία του αδελφού μας. Αμήν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων