Συνεχίζουμε με το βιβλίο του Γέροντα Λόγια Καρδιάς
Η αγαθότητα των παιδιών
Ο Χριστός είπε, εάν δεν γίνετε σαν τα παιδιά αυτά, δεν θα μπείτε στη Βασιλεία των Ουρανών.
Πράγματι, αυτή η αγαθότητα και η απλότητα, που έχουν τα παιδιά αυτά, μας δείχνουν εμάς τους μεγάλους πόσο πρέπει να τα μιμηθούμε.
Τα παιδιά αυτά οτιδήποτε και να τους κάνεις, να τα μαλώσεις, να τα δείρεις, μετά από λίγο έρχονται στην αγκαλιά σου. Αυτό είναι μεγάλο δώρο που έχουν, της ανεξικακίας.
Τα παιδιά αυτά, εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή και μετέχουν των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.
Αυτά τα παιδιά με την καθαρότητά τους, βλέπουν θαυμαστά πράγματα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Βλέπουν ξεκάθαρα πράγματα, που εμείς οι μεγάλοι ούτε καν, μπορούμε να τα προσεγγίσουμε.
Κάποτε, ένα μικρό κοριτσάκι σε ένα Μοναστήρι έβλεπε δίπλα στον Ιερέα μια μαυροφορούσα γυναίκα που έμοιαζε της Παναγίας, να κλαίει. Όταν το είπε στη μητέρα της, εκείνη τα έχασε και ρώτησε, τι μου είπες; Λέει, καλά δεν βλέπεις που κλαίει δίπλα στον παππούλη; Πράγματι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ήρθε βρήκε τον παππούλη και του είπε το γεγονός. Εκείνος κατάλαβε τι είχε προκύψει, διότι είχε έρθει σε λογομαχία μέσα στο Ιερό με έναν άλλο Ιερέα. Και αυτό το γεγονός στεναχώρησε την Παναγία.
Ένα άλλο παιδί, έβλεπε στο Ιερό να υπάρχει και άλλος Ιερέας και είπε στη μητέρα του, ποιός είναι αυτός ο Ιερέας, που είναι μαζί με τον παππούλη; Η μάνα τα έχασε και πήγε να το πει στον Γέροντα.
Βλέπετε, αυτά που βλέπουν τα μικρά παιδιά οι μεγάλοι ούτε κατά διάνοια μπορούν να τα προσεγγίσουν. Γι’ αυτό, ας στηρίζουμε αυτά τα παιδιά, τα οποία εμπιστεύθηκε ο Θεός στους γονείς τους.
Θα πρέπει εμείς να τα νουθετούμε και να τα στηρίζουμε τα παιδιά αυτά. Και βέβαια, να υπάρχει μια ισορροπία στη σχέση παιδιού και γονιού.
Κι αυτό, θα πρέπει να αυξήσει την πίστη των γονιών αυτών των παιδιών και να αλλάξουν κατεύθυνση, προσεγγίζοντας τον Τριαδικό Θεό.
Αυτό, κλείνοντας, θα ήθελα να πω στους γονείς αυτούς, που αξιώνονται τα παιδιά τους να βλέπουν αυτά τα θαυμάσια, να μην τα ειρωνεύονται και τα λένε ότι είναι πλανεμένα.
Εύχομαι, όλα τα παιδάκια να αξιωθούν αυτών των ωραίων θαυμαστών γεγονότων. Αμήν


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι η ουνία

Λόγος περί Νήψεως, Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Άγιος Γεώργιος εξ Ιωαννίνων